Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Περιβαλλοντικά προγράμματα από την WWF Ελλάς

Ανακοίνωση από την WWF Ελλάς: 
Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί
 
Σας ενημερώνουμε ότι το Δίκτυο Κλιματοφύλακες το οποίο λειτούργησε με επιτυχία στη Β/θμια Δ/νση Γ΄Αθήνας τα σχολικά έτη 2008-09 και 2009-10, θα λειτουργήσει και φέτος κάτω από την αιγίδα του WWF Ελλάς και της Σοφίας Δημητρίου (τ. Υπεύθυνης Π.Ε. Γ΄Αθήνας).
Μπορείτε να πάρετε μέρος κι εσείς με την περιβαλλοντική σας ομάδα .
Σας προτείνουμε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο μπορείτε να τροποποιήσετε ανάλογα με τα δεδομένα της ομάδας σας. Σε όλα τα στάδια του προγράμματος θα υπάρχει συνεχής στήριξη από το WWF Ελλάς και την Σοφία Δημητρίου με την παροχή σχετικού υλικού και μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας (είτε μέσω mail είτε μέσω της ιστοσελίδας http://diktyoklima.pbworks.com/ .
 
ΘΕΜΑ: Ένα πράσινο Σχολείο
Προπαρασκευαστικό Στάδιο-1η Φάση προγράμματος
Προετοιμασία Υλικού Έρευνας -Έρευνα- Πόσο πράσινο είναι το σχολείο σας; Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας και ανταλλαγή απόψεων από όλα τα σχολεία ηλεκτρονικά  .
2η Φάση προγράμματος - Πως μπορώ να πρασινίσω το σχολείο μας;
Προτάσεις από μαθητές για πρασίνισμα των σχολείων τους.
Μπορείτε aν θέλετε  να χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα  http://diktyoklima.pbworks.com/ για δημοσιεύσεις υλικού από τις δράσεις σας και παρουσίαση των προτάσεων σας  (ηλεκτρονική ανταλλαγή απόψεων).
Οι δημοσιεύσεις θα είναι ορατές μόνον στα μέλη.
3η Φάση προγράμματος: Υλοποίηση – Πρασινίζω το σχολείο μας
Οι μαθητές υλοποιούν τις πιο πραγματοποιήσιμες από τις προτάσεις τους.
Ενδιάμεσα υπάρχει ηλεκτρονική  επαφή των σχολείων με e-mail  και μέσω της ιστοσελίδας http://diktyoklima.pbworks.com/ (εάν το επιθυμούν)
4η Φάση προγράμματος Μπορείτε να οργανώσετε  στην τάξη σας μία έρευνα για τις αιτίες της αλλαγής του κλίματος και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε ελαχιστοποιήσουμε τη συμβολή μας σε αυτή, εξοικονομώντας ενέργεια. Ιδέες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του WWF στην Ενότητα Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Υλικό (http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=168&Itemid=176). Μπορείτε να διευρύνετε τη δράση σας κινητοποιώντας όλο το σχολείο να κάνει το ίδιο.
Ενημερωθείτε για τις βασικές παραμέτρους της αλλαγής του κλίματος. Θα βρείτε υλικό στην παραπάνω ιστοσελίδα του WWF (Κλιματικό Χάος, Σχολεία για το κλίμα, Κατανάλωση, Κατοικείν κλπ), στο CDrom Το κλίμα είναι στο χέρι σου και στην ιστοσελίδα  http://klimatofylakes.gr/.
 
Όσοι λάβετε μέρος στο πρόγραμμα μπορείτε να μας στείλετε περιγραφή της δράσης σας και φωτογραφίες από αυτήν για να αναρτηθούν στη σελίδα.
Μοιραστείτε μαζί μας (http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=172&Itemid=172).
 
Ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε τις συμμετοχές σας.

Μαρία Δεδάκη, Νάνσυ Κουταβά, Ελένη Σβορώνου, Μαρίνα Συμβουλίδου                                                                                                   Σοφία Δημητρίου
Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης                                                                                                                                             ( τ. υπεύθυνη Π/κής Eκπ/σης Γ΄Αθήνας)
WWF Ελλάς                                                                                                                                                                                                             sodimitriou@yahoo.gr)
210 3314893

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου